Στα πανέμορφα όρη της Δυτικής Μακεδονίας από την άνοιξη και μέχρι τα τέλη σχεδόν του φθινοπώρου, σε πανέμορφα δάση βελανιδιάς και οξυάς όταν επικρατούν κατάλληλες καιρικές συνθήκες, η φύση πανηγυρίζει.
Πλημμυρίζουν τα δάση από μύκητες [ μανιτάρια] σε μια πανδαισία ειδών, χρωμάτων, οσμών που μόνο η παλέτα της φύσης μπορεί να δημιουργήσει.
Από αυτά άλλα είναι βρώσιμα, άλλα τοξικά , παραισθησιογόνα ακόμη και θανατηφόρα για τον άνθρωπο ευτυχώς λίγα όμως και συγκεκριμένα είδη. Πάντως όλα, απολύτως χρήσιμα για την αποστολή τους στη φύση.
Εξέχουσα θέση στην κατηγορία των βρώσιμων μανιταριών, τα οποία καθόλου τυχαία κατά την μυθολογία περιεχόταν στις τροφές των Θεών, αποτελούν τα μανιτάρια της οικογένειας Βoletus [Λατινική ονομασία] Βασιλικά [τοπική ονομασία] και Porcini εμπορική Ιταλική ονομασία η οποία επικρατεί διεθνώς.
Τα porcini είναι εξαιρετικά γευστικά και αρωματικά μανιτάρια κάτι που οφείλεται στα αιθέρια έλαια που περιέχουν ,πέραν των πολύτιμων συστατικών που έχουν όλα τα μανιτάρια και τα κατατάσσουν στις υπερ-τροφές[super foods].
Με αυτόν τον ιδιαίτερο και άκρως ενδιαφέροντα τομέα των βρώσιμων μανιταριών, με αδιάλειπτη έρευνα και μελέτη των ανώτερων μυκήτων (μανιταριών), δημιουργήθηκε το έτος 1998 στην Κοζάνη μια οικογενειακή επιχείρηση, με επωνυμία ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΚΟΤΣΗ & ΣΙΑ ΟΕ με διακριτικό τίτλο “MUSHROOMS HELLAS”.
Κύριο και αποκλειστικό αντικείμενο της επιχείρησης είναι η συλλογή – επεξεργασία-τυποποίηση και μέλημά της η προώθηση μανιταριών δάσους σε αυτούσια μορφή χωρίς χρήση συντηρητικών προσθέτων και απεντομώσεις για να απολαμβάνει ο καταναλωτής με ασφάλεια τελείως φυσικά -γευστικά προϊόντα.

Προσεγγίζοντας με σεβασμό, αγάπη, φροντίδα και μεράκι το μοντέλο που τόσο περίτεχνα εφαρμόζεται στη φύση…..

Η συλλογή των βρώσιμων και πλέον αξιόλογων ειδών μανιταριών γίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία συγκαταλέγεται στους καλύτερους βιοτόπους μανιταριών της Ευρώπης, από έμπειρους συλλέκτες-συνεργάτες και αποκλειστική επιστασία της επιχείρησης σε όλα τα στάδια, από την συλλογή έως την διάθεση στην κατανάλωση.
Έναυσμα για την δημιουργία της επιχείρησης ήταν ο συναρπαστικά όμορφος κόσμος του δάσους και η μοναδικότητα των καρπών της φύσης. Από εκεί και τα προϊόντα που είχαν την τύχη και την δυνατότητα να απολαμβάνουν οι ιδρυτές της, γεννήθηκε η ιδέα και έγινε πραγματικότητα, αυτά τα υπέροχα γευστικά προϊόντα να μπορέσουν να τα γευθούν και άλλοι άνθρωποι που για διάφορους λόγους δεν υπήρχε η δυνατότητα να τα γνωρίσουν .
Η αναζήτηση, η συλλογή, οι ποιοτικοί έλεγχοι, οι συσκευασίες, οι τρόποι κατανάλωσης, οι συνταγές μαγειρικής, οι τεχνικές συντήρησης, και η συνεχής εξέλιξη χαρακτηρίζουν την επιχείρηση από τα πρώτα βήματα .
Η αγάπη με την οποία περιβάλλεται το αντικείμενο, το μεράκι και η θερμή ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού, αποτελούν τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της επιχείρησης.

Τυποποιημένα προϊόντα της επιχείρησης MUSHROOMS HELLAS-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΚΟΤΣΗ & ΣΙΑ ΟΕ, διατίθενται στις παρακάτω συσκευασίες.

Στόχος αλλά και Σκοπός :
Η συνεχής ανάπτυξη και βελτίωση των επιχειρηματικών τους επιδόσεων.
Η μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών τους.
Προσφορά στον τελικό καταναλωτή
Η διαρκής ανάπτυξη και επιμόρφωση των στελεχών και των παραγωγών – συνεργατών
ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ – ΕΡΕΥΝΑ – ΕΞΕΛΙΞΗ..
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΕΜΠΕΙΡΙΑ..
MUSHROOMS – HELLAS